ptp

Home » » Dan moeten we de grote criminelen maar helemaal niet meer straffen...

Dan moeten we de grote criminelen maar helemaal niet meer straffen...

Written By sitemp3 on Selasa, 30 November 2010 | 00.27

Dan moeten we de grote criminelen maar helemaal niet meer straffen... Dat is de enige conclusie die ik kan trekken als het echt waar is wat Erik van den Emster, voorzitter van de Raad van de Rechtspraak zegt. Hij beweert dat hardere straffen niks zal uitmaken. Dat criminelen zich daar niets van aantrekken.

Volgens Van den Emster laten onderzoeken zien dat preventie en taakstraffen beter werken.
Hij ziet dan ook niets in de wens van het kabinet-Rutte om juist minder taakstraffen op te leggen. "De recidive van taakgestraften is de helft van die van hen die een gevangenisstraf krijgen."

Van den Emster denkt bovedien dat vooral de belastingbetaler de dupe is van hogere straffen. "De feiten zijn dat strenge straffen veel kosten en weinig opleveren."

Als dat echt zo zou zijn, moeten we maar besluiten om niemand meer te straffen. Want dat kost alleen maar geld. En een straf van 1 jaar in de gevangenis zou dus net zoveel uitmaken als 5 min. in de gevangenis. Nou daar geloof ik dus niks van. Bovendien wordt de maatschappij in elk geval voor de duur van een gevangenisstraf beschermd tegen een crimineel. Dan kost het ons maar geld. Dat kunnen we trouwens ook gewoon verhalen op de crimineel....
Share this article :

0 komentar:

Posting Komentar