ptp

Home » , , » Lekker rondgereden worden in een dikke Volvo, Mercedes of Audi op kosten van de belastingbetaler

Lekker rondgereden worden in een dikke Volvo, Mercedes of Audi op kosten van de belastingbetaler

Written By sitemp3 on Rabu, 24 November 2010 | 11.16


247 ambtenaren hebben een auto met chauffeur
Lekker rondgereden worden in een dikke Volvo, Mercedes of Audi op kosten van de belastingbetaler. Dat is leuk! En vooral ook duur en in veel gevallen onnodig. Er zijn bijna tweehonderdvijftig topambtenaren die beschikken over een dienstauto met chauffeur.

Dat blijkt uit een inventarisatie van De Telegraaf. De PVV wil deze amtenaren laten fietsen... Zo erg hoeft het van mij nu ook weer niet, maar laat ze zelf gewoon in een Volkwagen rijden in plaats van zich te laten rondrijden in een dure Volvo, Mercedes of Audi.

Uit de inventarisatie komen opmerkelijke zaken naar voren. Zo heeft Rijkswaterstaat maar liefst twintig Audi's met chauffeurs beschikbaar voor zijn topambtenaren. Ook de directeur van het KNMI zit er warmpjes bij. Hij laat zich eveneens rondrijden in een Audi A6. De Belastingdienst beschikt over tien auto's met chauffeur.

Alle 25 korpschefs van de regionale politiekorpsen hebben een eigen dienstauto met chauffeur, net als de korpschef en zijn plaatsvervanger van het KLPD, de directeur van de Politieacademie en die van Voorziening tot samenwerking Politie Nederland.

Bij het openbaar ministerie hebben ruim vijftig medewerkers, voornamelijk hoofdofficieren en hun plaatsvervangers, recht op een dienstauto met chauffeur.

Vorige week werd al duidelijk dat Defensie 37 auto's met chauffeur beschikbaar heeft om generaals en directeuren rond te rijden.
Share this article :

0 komentar:

Posting Komentar